ALKMAAR - De overheid doet steeds meer via het internet en je kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten niet goed hoe het werkt of vinden het nog wat moeilijk. Daarom is er de speciale beginnerscursus van vier bijeenkomsten: 'Eerste hulp bij DigD. Wil je graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven en zelf je zaken regelen? Dan is deze cursus iets voor jou! De cursus start op maandagochtend 22 november in de bibliotheek in Alkmaar centrum.

Regel zelf je overheidszaken via internet

Je leert hoe je handige informatie kunt vinden en hoe je iets moet aanvragen, bijvoorbeeld via de website van je gemeente of de Berichtenbox van de overheid. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW. De overheid vraagt steeds vaker naar je DigiD: de digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leer je hoe je DigiD kunt aanvragen en hoe je DigiD kunt gebruiken. Je maakt met een kleine groep deelnemers gebruik van computers van de bibliotheek. De cursus wordt gegeven door getrainde begeleiders en wij garanderen dat je privacy tijdens de cursus gewaarborgd is. De cursus is voor iedereen die al een beetje bekend is met het gebruik van internet en een e-mail adres heeft.

Wanneer en waar?
Je komt vier maandagochtenden van 09.30 tot 11.00 uur naar de cursusbijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is op maandag 22 november. De volgende cursusmomenten zijn 29 november, 6 december(van 10.30 tot 12.00 uur) en 13 december. Deelname is gratis. De cursus wordt gegeven in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Alkmaar centrum, Gasthuisstraat 2.

Aanmelden
Geïnteresseerd en wil je zeker zijn van een plek? Dan graag aanmelden, dat kan op www.bknw.nl via de agenda of bij de balie in de bibliotheek of via de klantenservice op telefoonnummer 072 – 515 66 44. Er kunnen maximaal 8 mensen meedoen, daarom is vooraf aanmelden noodzakelijk. Na je aanmelding neemt Lonneke van Bibliotheek Kennemerwaard contact op, zodat je goed voorbereid aan de cursus deel kunt nemen.