ALKMAAR - Door de coronamaatregelen kunnen lessen op locatie niet meer plaatsvinden. Maar dat betekent niet dat deze lessen helemaal stopgezet worden. Leerlingen van Artiance, Centrum voor de Kunsten krijgen alternatieve lessen via digitale programma’s. Op deze manier kunnen zij doorgaan met zang, instrumentale lessen, dansen, theater, musical en kunst maken en blijven de leerlingen de vertrouwde gezichten van hun docenten zien.Daarnaast is Artiance direct na sluiting begonnen met #ThuisMetArtiance, creatieve opdrachten via Social Media en website, waar iedereen aan mee kan doen.

Omdat bijna alle kunstscholen in Noord-Holland, naast de digitale lessen voor hun leerlingen, initiatieven ontwikkelen om met iedereen te delen, is op basis van het idee van Artiance in no-time een nieuw online platform ontwikkeld: 24creatief.nl. Een website voor iedereen die thuis lekker creatief bezig wil zijn. De website is opgezet door OCK (Vereniging Overleg Cultuurparticipatie en Kunsteducatie Noord-Holland), een collectief van 24 Noord-Hollandse kunstenscholen.

Alle filmpjes uit de reeks #ThuisMetArtiance zijn te zien op deze nieuwe website, maar ook opdrachten van cultuurscholen uit bijv. Heemskerk, Beverwijk, Den Helder, Texel en Hoofddorp zijn gratis te zien en te doen!De opdrachten zijn ook geschikt voor kinderen en volwassenen die niet op les zitten, maar wel zin hebben om even creatief bezig te zijn. Zo kun je leren hoe je mooie tekeningen maakt met een levensgroot potlood, ritmes klapt met behulp van fruit, lekker kunt bewegen, zingen en met het hele gezin meedoen aan dans dirigeren.

Momenteel staan er al meer dan 70 video’s online. Er worden dagelijks nieuwe workshops toegevoegd, dus het aanbod wordt steeds groter en gevarieerder. De website is gratis toegankelijk, ook straks na de crisis kunnen we hier allemaal nog veel plezier en inspiratie vandaan blijven halen. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen op www.24creatief.nl