ALKMAAR - Na een succesvolle pilot vorig jaar komt er een nieuwe editie van festival MOVE THE CITY. In dit jaarlijks terugkerende festival bundelen de culturele instellingen uit de binnenstad hun krachten en trekken ze samen de wijk in voor een weekend vol theater, workshops, kunst, muziek en ontmoetingen. MOVE THE CITY is een zomerfestival dat elk jaar in een ander deel van Alkmaar neerstrijkt. Dit jaar gaat is het festival van 15 t/m 17 september in en om winkelcentrum De Mare.


Met MOVE THE CITY kun je lekker meedoen of gewoon kijken en er is programma voor jong en oud. Geniet van verschillende theatervoorstellingen, pleinconcerten met een aanschuif-lunch, heerlijk klapstoelkabaret, een popup museum en bioscoop en een grote portie doen met workshops als graffiti en film maken.

MOVE THE CITY is gratis toegankelijk festival 15 t/m 17 september in en om winkelcentrum De Mare. Openingstijden en het volledige programma binnenkort op movethecity.nl. MOVE THE CITY is een project van Karavaan, Theater de Vest, Filmhuis Alkmaar, Stedelijk Museum Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard, Poppodium Victorie, Regionaal Archief Alkmaar, Kunstuitleen Alkmaar en Artiance. En wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar.