LANGEDIJK - Museum BroekerVeiling viert het 50-jarig jubileum met een lokaal cultureel festival genaamd "Op de Planken". Het evenement vindt plaats op 8 en 9 juni 2024, waarbij het museum zijn deuren opent voor een weekend vol feestelijke en artistieke optredens van en voor jong en oud.

Het jubileumweekend belooft een spectaculaire viering te worden met een scala aan lokale en regionale talenten, waaronder zangers, muzikanten, dansers, toneelspelers en acteurs, die het podium zullen betreden om het publiek te vermaken en te verrassen. Van betoverende muziekoptredens tot meeslepende toneelstukken, er is voor elk wat wils tijdens "Op de Planken".

Toegangsprijs van 50 jaar geleden

Een bijzonder detail van het festival is de bijzondere prijsstelling die teruggaat naar 50 jaar geleden. Als eerbetoon aan het verleden van het museum zullen de toegangsprijzen slechts €2,50 bedragen (in plaats van €19,75), overeenkomstig met het tarief van ƒ5,50 uit die tijd. Bezoekers krijgen niet alleen toegang tot het bruisende festival, maar ook tot de rondvaart en de demonstratieveiling.

"Op de Planken" belooft een uniek evenement te worden waarbij de rijke geschiedenis van Museum BroekerVeiling samensmelt met hedendaagse culturele uitdrukkingen en talenten. We nodigen iedereen van harte uit om deel te nemen aan dit feestelijke weekend en samen met ons het gouden jubileum van het museum te vieren.

Oproep voor talenten uit de regio


Ben jij de ster van een lokale muziekgroep, toneel- of musicalvereniging? Of heb je een ander fantastisch talent dat het publiek niet mag missen? Dan hebben wij een plekje voor jou op ons podium! Het Cultureel Festival staat voor de deur en we zoeken nog sprankelende acts om onze programmering compleet te maken. Of je nu de snaren van een gitaar beroert, de planken betreedt met je acteertalent, of iets anders unieks te bieden hebt, wij willen het zien en horen! Grijp deze kans om je talent te laten stralen en deel te nemen aan ons bruisende festival. Neem snel contact op met het museum en wie weet schitter jij binnenkort voor een enthousiast publiek.

50 jaar Museum BroekerVeiling

In 1887 begon de veiling bij de Bakkersbrug, eerst in de open lucht en vooral met kool, soms nogal chaotisch. In de loop der jaren veranderde veel: een tuinbouwcoöperatie werd opgericht, er kwam een overdekte steiger en vanaf 1903 werd er geveild met een mechanische klok, nu te zien in het museum. De nieuwe veilingzaal werd in 1912 feestelijk geopend, maar de bloei duurde tot 1973, toen het belang van watertransport afnam door ruilverkaveling. Op 28 december 1973 sloot de oudste groentedoorvaarveiling ter wereld officieel haar deuren. Desondanks vormden enkele initiatiefnemers een stichting om de Broeker Veiling te behouden. Geld werd ingezameld voor restauratie, met focus op het afmijnlokaal, waardoor het nieuwe museum al in juni 1974 openging voor bezoekers. In de afgelopen 50 jaar hebben al miljoenen bezoekers het museum bezocht en nog steeds is het een populair dagje uit voor toeristen uit binnen- en buitenland. Dit jaar viert het museum op verschillende manieren het gouden jubileum.

Voor meer details over de activiteiten en openingstijden, bezoek onze website: www.broekerveiling.nl. Toegang tot het museum is gratis voor houders van de Museumkaart en VIP-Kaart van de VriendenLoterij.