LANGEDIJK - Wat is er nu heerlijker dan op een zonnige zomerdag genieten van water, strand, ligweides, terrassen en heerlijke hapjes en drankjes. Duizenden inwoners van Langedijk, Alkmaar, Heerhugowaard en omgeving weten op zo’n dag dan ook de weg te vinden naar het prachtige recreatiegebied Geestmerambacht en Park van Luna. En genieten doe je natuurlijk in een schone omgeving. Recreatieschap Geestmerambacht zet zich dan ook in voor een schoon recreatiegebied.

Zo zijn er tal van afvalbakken met grote ondergrondse afvalopslag die regelmatig geleegd worden. Helaas blijkt dat er op drukke dagen toch veel afval achtergelaten wordt, zoals chipszakken, bakjes, plastic, blikjes, peuken, kauwgom en papier. Afval dat gaat zwerven en in het water, beplanting of op het gras terecht komt. Reden voor het recreatieschap om een speciale campagne te starten om bezoekers bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid en aan te sporen om al hun afval in de afvalbakken te gooien of mee naar huis te nemen.

Campagne die inzet op beleving en verantwoordelijkheid
Het lijkt zo gewoon, een prachtig recreatiegebied in de buurt waar je letterlijk van alles kunt doen, maar eigenlijk is het heel bijzonder. En dat mag best wel eens onder de aandacht gebracht worden. Net zoals het fijn is dat de recreatiegebieden schoon zijn en blijven. Want wie vindt het nu lekker recreëren tussen de resten zwerfafval? Het is dan ook ieders verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de recreatiegebieden schoon blijven. Want behalve de schadelijke effecten van zwerfafval, trekt het ook wespen, meeuwen en ongedierte aan. Daarom start Recreatieschap Geestmerambacht een campagne waarbij bezoekers bewust gemaakt worden van de unieke beleving van de recreatiegebieden en hun eigen verantwoordelijkheid om dat zo te houden. Op diverse plaatsen worden borden geplaatst met wisselende thema’s die bezoekers erop attenderen hoe fijn het is om te recreëren in een schone omgeving en hoe belangrijk het is dat iedereen daaraan meewerkt.
De campagne is samen ontwikkeld met Schoner Noord-Holland die zich inzet voor een provincie zonder zwerfafval.