ALKMAAR - Maandag 21 december organiseren de buurtsportcoaches van Holland Sport in samenwerking met Jongerenwerk Bergen de eerste editie van ‘Game ON Bergen’. Deze editie van Game ON Bergen is gebaseerd op het populaire spel Fortnite, maar dan met échte obstakels, laserguns, battles en respawn plekken in de bossen van Bergen, bij Scouting de Heerlijkheid. Kinderen in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar strijden tegen elkaar met laserguns. Deelnamekosten bedragen € 2,50 p.p. en vooraf inschrijven is noodzakelijk, dit kan via www.sportenbewegeninbergen.nl vanaf maandag 7 december.

“Om zo veel mogelijk kinderen in beweging te krijgen moet je soms nieuwe dingen bedenken en organiseren om het interessant voor ze te maken. Door een populaire game live te laten uitvoeren zullen ze heerlijk in actie zijn zonder dat het voelt als ‘sporten’,” aldus Eefke de Vos, buurtsportcoach van Bergen. “Bij het jongerenwerk vinden wij het belangrijk dat jongeren in beweging zijn. Daarom willen wij door middel van deze activiteit jongeren achter hun spelcomputer vandaan trekken om hun fantasiewereld in werkelijkheid te beleven,” aldus Dimitri van den Berg, Jongerenwerker in Bergen. Kinderen krijgen ook de mogelijkheid om onder professionele begeleiding kennis te maken met de echte Fortnite game!

Geïnteresseerden kunnen zich online inschrijven via www.sportenbewegeninbergen.nl, Vol=Vol. De betaling van € 2,50 geschiedt digitaal. I.v.m. de geldende coronamaatregelen mogen ouders/verzorgers niet blijven kijken. We zorgen voor een duidelijke breng en haal locatie bij de parkeerplaats Eeuwigelaan 1861. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de buurtsportcoaches van Bergen: Eefke de Vos, via e.devos@alkmaarsport.nl of 06-14418529 en Elles Kraakman, via e.kraakman@alkmaarsport.nl of 06-29319401.