ALKMAAR - Daar prijkt het kunstwerk dan eindelijke aan de gevel van de flat op de Amalia van Solmstraat.

In 2018 opende de PRW in samenwerking en met steun van vele organisaties en de Gemeente Alkmaar de deuren. En werd het start gemaakt om de buurtbewoners meer te betrekken bij het schoonhouden van hun wijk en het recyclen van plastic (zwerf)afval en natuurlijk werd daarmee ook een fijne ontmoetingsplek gecreëerd . Duizenden melkpakken , shampoo flessen, doppen, yoghurtbekers, flessen bleekmiddel etc werden ingebracht door buurtbewoners en de recycle kids die een bijbaan hadden in de werkplaats verwerkte dit plastic tot een nieuw duurzaam product. Ook de moeders uit de wijk zijn vrijwillig betrokken bij de begeleiding van de kinderen in dit proces. De kinderen die anders op straat hangen werden nu positief ingezet om hun buurt schoon te houden en mooie recycle opdrachten uit te voeren voor diverse bedrijven.

Na ruim 3 jaar moeten wij helaas de deuren sluiten, maar kunnen wij vol trots zeggen dat wij allen enorm veel ervaring hebben opgedaan en met heel veel plezier terug kijken op een geweldig project.

Wij laten iets tastbaars achter voor de wijk in de vorm van dit prachtige kunstwerk waar maar liefst 1077 tegels van gerecycled plastic in verwerk zitten.
Tegels met een verhaal, vele flessen geel bleek na de start van covid-19 omdat iedereen flink aan de schoonmaak ging ,de paarse tegels zijn gemaakt van doppen van zondevoeding van een buurtbewoonster die helaas niet meer onder ons is maar het zo fijn vond om haar steentje bij te dragen. Of de licht groene tegels gemaakt van een drakenglijbaan gevonden bij het grof vuil door de Cleankids die elke woensdag door de wijk liepen met grijpers om het zwerfafval te verzamelen.

Met trots en toch ook wel een beetje pijn nemen wij afscheid van dit bijzondere project maar met heel veel dank aan iedereen die zich zo heeft ingezet om dit mogelijk te maken.

De Recycle kids en hun begeleiders