ALKMAAR - Buurderij Alkmaar, dat verse producten aanbiedt van boeren uit de regio, breidt de afhaalmogelijkheden uit met een vierde locatie. Naast de drie bestaande afhaalplekken opende op woensdag 4 oktober een bijzonder nieuwe afhaallocatie bij zorgorganisatie Kop-Zorg. Hier doen jongeren van Kop-Zorg mee bij de uitgifte van de verse duurzame en lokale boodschappen.


Run je eigen groentewinkel

Kop-Zorg is een zorgorganisatie voor kinderen, jongeren en volwassenen met een vorm van autisme en/of AD(H)D. Naast de reguliere begeleiding is Kop-Zorg drie jaar geleden de afdeling Kop-Zorg Werkt gestart. Zij ondersteunen in de zoektocht naar passende daginvulling, werk of opleiding. Dit kan op basis van re-integratie trajecten en jobcoaching.

Marit van den Oord, project- en beleidsmedewerker bij Kop-Zorg Alkmaar, benadrukt dat de samenwerking voortkomt uit de wens om waardevolle dagbesteding te bieden aan jongeren. “Via dit project leren onze jongeren om verantwoordelijkheden op zich te nemen, ontwikkelen ze sociale vaardigheden en beheren ze hun eigen 'groentewinkel'.”

Buurderij Alkmaar creëert met deze nieuwe locatie kansen voor de ontwikkeling van jongeren. Patrick de Cock van Buurderij Alkmaar vult aan. “De jongeren spelen een actieve rol bij het ophalen van de bestelde boodschappen, waardoor ze echt deel uitmaken van onze samenleving. Ze krijgen de kans om meer te leren over gezonde voeding, met de nadruk op productkennis over seizoensgroenten en -fruit.

Met de toevoeging van deze nieuwe 'mini-Buurderij' is het mogelijk om elke woensdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur boodschappen op te halen bij Kop-Zorg, gevestigd in de Lombardsteeg 9, Alkmaar.