ALKMAAR - Sinds 2015 coördineert Stichting LINK de Buitenspeeldag Alkmaar. Na drie mooie succesvolle jaren volgden twee jaren vol tegenslag. De editie van 2019 werd geteisterd door noodweer en in 2020 strooide Corona roet in het eten. Op 10 juni 2021 staat er wederom een officiële Nationale Buitenspeeldag gepland. Voor de Buitenspeeldag Alkmaar, dat een vergunninghoudend evenement is, komt deze datum te vroeg. Naar verwachting kunnen, als alles meezit, pas in de loop van de zomer weer vergunninghoudende evenementen georganiseerd worden.

Stichting LINK zou het jammer vinden als de Buitenspeeldag Alkmaar dit jaar wederom niet door gaat, daarom zijn we samen met de Gemeente Alkmaar, gaan kijken naar wat er wél mogelijk is. Om uit het grijze gebied van de regelgeving te blijven is besloten om dit jaar voor een lokale Alkmaarse Buitenspeeldag te kiezen. Later in het jaar, wanneer er officieel weer evenementen georganiseerd mogen worden. De Buitenspeeldag Alkmaar 2021 zal daarom plaatsvinden op woensdag 15 september 2021. (Dit zal uiteraard binnen de in september geldende richtlijnen gaan gebeuren.) Locaties kunnen zich vanaf nu aanmelden.

Aanmelden Buitenspeeldag 2021

Inmiddels worden de contactpersonen van de locaties, die voorgaande jaren hebben mee gedaan, benaderd om aan deze plaatselijke variant mee te doen. Dat zijn er al veel, maar er kunnen er nog wel wat bij! Nieuwe initiatieven en nieuwe vrijwilligers (bij voorkeur uit het Buitengebied van Alkmaar) zijn altijd van harte welkom!

Daarom vraagt L!NK iedereen (buurtbewoners, scholen enz.), die het leuk lijkt om op een nieuwe locatie een Buitenspeeldag te organiseren, zich voor 10 juli aan te melden. Enig draagvlak uit de buurt is daarbij wel noodzakelijk.

Lijkt het u leuk om verschillende wijkbewoners met elkaar in contact te brengen en samen met hen een onvergetelijke dag voor de kinderen uit uw buurt te organiseren?
Meld uw buurt dan aan via liselore@linkprojecten.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Kijk dan eens op onze Facebookpagina: www.facebook.com/BuitenspeleninAlkmaar