ALKMAAR - Alkmaar heeft er lang op moeten wachten, maar op woensdag 15 september 2021 is het dan eindelijk zo ver. Dan wordt, voor het eerst sinds juni 2019, op 4 verschillende Locaties in Alkmaar, weer eens een echte Buitenspeeldag georganiseerd.

Buitenspeeldag Alkmaar 2021
Sinds 2015 coördineert Stichting LINK de Buitenspeeldag Alkmaar. Na drie mooie succesvolle jaren volgden twee en half jaar vol tegenslag. De editie van 2019 werd geteisterd door noodweer, in 2020 strooide Corona roet in het eten en op 10 juni 2021 stond er weliswaar een officiële Nationale Buitenspeeldag gepland, maar ook die kon uiteindelijk vanwege de coronamaatregelen op het allerlaatste moment toch niet doorgaan.
Na al deze pech en gezien het belang van de Buitenspeeldag (Buitenspelen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Maar liefst 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week buiten.) werd, in overleg met de Gemeente Alkmaar besloten om later dit jaar, op woensdag 15 september 2021, toch voor een uitgeklede, lokale, Alkmaarse versie van de Buitenspeeldag te gaan.

Aangemelde locaties
Tot 10 juli konden bewoners/organisaties uit Alkmaar zich aanmelden als werkgroep voor het organiseren van een Buitenspeeldag in de eigen wijk. Hoewel de locatieteller voor de september-versie van de Buitenspeeldag Alkmaar 2021, door de korte voorbereidingstijd en de coronamaatregelen, op slechts 5 locaties (waarvan er twee besloten samen te gaan werken) is blijven steken, mag dat de pret niet drukken. Er kan op 15 september, op vier verschillende locaties, eindelijk weer eens lekker buiten gespeeld worden!
(Dit zal uiteraard binnen de op 15 september geldende richtlijnen gaan gebeuren.)

De locaties zijn inmiddels druk met de allerlaatste voorbereidingen van leuke en spectaculaire activiteiten. Nu rest alleen nog het hopen op mooi weer!

Op 15 september 2021 kan er op de volgende 4 locaties buiten gespeeld worden op/in (de):
· Amstelstraat (Oudorp) 14.00-16.00 uur
· Burgpoelwaard (Huiswaard) 14.00-16.00 uur
· Tochtwaard (Huiswaard) 14.00-17.00 uur
· Park Oosterhout (Oud en Nieuw Overdie) 14.30-16.30 uur

Door de enthousiaste en ijverige inzet van de wijkcentra en wijkbewoners belooft het weer een geweldige dag te worden! Komen u en uw kinderen dit jaar ook kijken op een locatie bij u in de buurt? Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Kijk dan eens op de Facebookpagina: www.facebook.com/BuitenspeleninAlkmaar