ALKMAAR - Wonderlicht Alkmaar is meer dan alleen een magisch winter festival. Opnieuw is het buddyproject een belangrijk onderdeel van Wonderlicht. Dankzij het actief stimuleren van ontmoeting komen inwoners wederom in aanraking met elkaar en met de kunsten.

Voor wie is het buddyproject en waarom?
Dit deelproject van Wonderlicht richt zich op kwetsbare en/of eenzame 60-plussers uit (Groot) Alkmaar die een fysieke of mentale drempel ervaren om als bezoeker naar het festival te gaan. Wonderlicht koppelt deze doelgroep aan enthousiaste en bekwame buddy’s, om zo gezellig samen het festival te beleven. Dit is erg belangrijk, want door actieve participatie aan de kunsten worden hun welzijn, vitaliteit en gezondheid bevorderd. Om in contact te komen met zowel de kwetsbare als de eenzame ouderen werken wij samen met een uitgebreide reeks onmisbare partners. Zij staan in directe verbinding met de doelgroep en hebben een getraind oog voor de individuele behoeftes.

Hoe gaat het in zijn werk?
Op vrijdag 17 februari 2023 opent Wonderlicht speciaal eerder haar deuren voor deze doelgroep. Er kan extra lang worden gedaan over de route, zodat de ouderen en hun buddy’s zich in alle rust kunnen vergapen aan de wonderlijke acts en adembenemende kunstwerken op het historische Bolwerk. Deze magische ervaring creëert onderlinge verbinding, levert nieuwe inzichten en gespreksonderwerpen op en prikkelt de geest. Zo bevordert deelname aan Wonderlicht het welbevinden van deze doelgroep.

Help mee met dit hartverwarmende project!
Hoe mooi is het als je ouderen een prachtige avond kunt bezorgen, terwijl je zelf ook geniet? Schitterend toch? Als jij dat ook vindt en je bent minimaal 21 jaar, dan is ons buddyproject echt iets voor jou! Kijk voor meer informatie en aanmelden op https://wonderlicht.nl/buddy/

Wonderlicht vindt plaats op 17, 18 en 19 februari 2023. Het buddyproject is op vrijdag 17 februari en de wandeling start om 17.00 uur.

Een sfeerimpressie van het buddyproject in 2020 is hier terug te zien.

Kijk voor meer informatie over Wonderlicht en het buddyproject op de website www.wonderlichtalkmaar.nl