ALKMAAR - Blauw is de kleur van de lucht en van de kou, de kleur van betrouwbaarheid, de kleur van alle straatnaamborden en van de borden die de weg wijzen. Blauw is de kleur van een periode van Picasso en de kleur van Yves Klein, de schilder die zijn eigen kleur uitvond, het International Klein Blue, IKB. In zijn werk stond de kleur voor leegte of verte.

Wat betekent de kleur blauw in het werk van hedendaagse kunstenaars? Kunstuitleen Alkmaar nodigt een aantal kunstenaars uit om met hun eigen visie op deze kleur deel te nemen aan de tentoonstelling BLAUW. Waar dient de kleur toe in hun werk?
Deelnemende kunstenaars zijn: Sigrid Calon, Marina Heuvelman, Hugo Kaagman, Rinke Nijburg, Esmee Seebregts en Marianne Roodenburg.

Deze expositie maakt onderdeel uit van ons drieluik ROOD-BLAUW-WIT, samengesteld door curator en kunstenaar Marianne Roodenburg.
De opening is op zondag 22 november om 15 uur door Marianne Roodenburg (beperkt aantal mogelijk-opgave verplicht)

De tentoonstelling is te zien van 22 november 2020 t/m 3 januari 2021 op maandag t/m vrijdag 9 – 17 uur, zaterdag 12 – 17 uur en zondag 14- 17 uur.

KUNSTUITLEEN - daar ga je heen!
Lezing: donderdag 26 november 20:00 door Marianne Roodenburg over de betekenis en het gebruik van blauw binnen de beeldende kunst. Vergeet je niet op te geven voor deze lezing via info@kunstuitleenalkmaar.nl