ALKMAAR - Vrijdag kregen de leerkrachten en onderwijsassistenten van Daltonschool Liereland een heerlijke lunch aangeboden van de ouderraad. Zij vinden dat het team het onderwijs op afstand en de opvang van kinderen met ouders in cruciale beroepen goed doen.


De ouderraad wilde dit laten blijken door een lunch aan te bieden verzorgd door The Colored Monkeys. Het onderwijspersoneel werkt in shifts op school. De ochtend shift heeft eerst van de lunch genoten en vervolgens de middag shift. Met gepaste afstand.

Het onderwijs op afstand
Bij de kleuters: dinsdag hebben alle ouders een pakketje opgehaald met werkjes, zowel op papier als knutselopdrachten met alle onderdelen, net als gymoefeningen en spelletjestips.

Vanaf groep 3 kregen de kinderen werkboeken en hun weektaak mee. De kinderen zijn op een Daltonschool al gewend om zelfstandig aan een taak te werken. De kinderen kregen filmpjes van de gymdocent waarin zij oefeningen voordeed om iedereen te laten bewegen.

Groep 8 had woensdag de primeur; via ZOOM krijgen zij dagelijks onderwijs op afstand, zien zij elkaar en de leerkrachten en kunnen zij vragen stellen.

Volgende week start dit ook in de lagere groepen. Ouders reageren hier heel positief op.

In de teamkamer hangt een groot bord waarop iedereen positieve reacties hangt van ouders en kinderen