SPIJKERBOOR - Deze zomer is er een bijzondere tentoonstelling op Fort bij Spijkerboor. Hetta van de Schraaf-Prijs is geboren op een fort, als dochter van een fortwachter. Haar vader was de laatste ‘echte’ fortwachter van Fort bij Spijkerboor, en daarvoor van andere forten. Het fort waar zij geboren is, fort Kwadijk, heeft een bijzondere levensloop. Daarover heeft Hetta met stichting Oud Kwadijk een tentoonstelling gemaakt. Van de tekeningen voor de bouw van het fort, het zand, palen slaan, de bouw en uiteindelijk de verbouw tot winkel (Apollo Dumpstore). Er is ook een vitrine met spullen van haar opa, uit zijn legerdienst. Hoe anders dan nu was het leger in de tijd voor en van de forten!

Natuurmonumenten en de vrijwilligers heten iedereen welkom op Fort bij Spijkerboor. Fort bij Spijkerboor is in augustus alle zondagen geopend en op 1, 8 en 15 september. Wil je mee met een rondleiding? Boek dan vooraf online want vol = vol. Je kunt het fort ook zelfstandig bekijken met een plattegrondje en routebeschrijving. Je komt dan ook langs de tentoonstelling. Meer informatie op www.natuurmonumenten.nl/fortbijspijkerboor .


In het fortcafé kun je even zitten met koffie, thee of Beemster vruchtensap. Met koek of taart.
Het terrein op en om het fort is een bijzonder natuurgebiedje. Een paradijs voor planten en dieren. Over het buitenterrein is een wandeling door de weilanden om de fortgracht mogelijk. Stel je voor dat dat allemaal onder water werd gezet, de inundatie!