ALKMAAR - Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen op 4 mei gelijktijdig 28 jongerenvoorstellingen, allen gebaseerd op gesprekken met ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu. Artiance Theaterafdeling begeleid al enige jaren een speciaal opgerichte jongerentheatergroep voor dit landelijke project.

Dit jaar wordt er een locatievoorstelling gemaakt in en nabij de Lindenlaan. Vroeger was de Lindenlaan een levendige laan vol bedrijvigheid. Zo waren er o.a. kruideniers, bakkers, slagers, schoenmakers, een drukkerij en wasserij. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog ging het dagelijks leven ook gewoon door. Maar hoe gewoon was dat? Wat gebeurde er om de hoek? 'Om de Hoek’ is een theatrale route door de Lindenlaan waarin verleden en heden samen komen.

De jongeren van een productiegroep Artiance verdiepten zich onder leiding van theatermakers Joke Houtkooper en Dorien Haan in de geschiedenis van Alkmaar ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling 'Om de Hoek'.

De voorstelling speelt op 4 mei exact om 21.00 uur, net als in alle andere deelnemende steden in Nederland.Op 5 mei is de voorstelling nogmaals te ‘ervaren’ om 10.30 uur en 13.30 uurKaartjes á € 5,- zijn online te koop. Kijk voor informatie en kaartverkoop op: www.artiance.nl/agenda/om-de-hoek/

Informatie: www.artiance.nl Artiance, Centrum voor de Kunsten, Canadaplein 3 1811 KE Alkmaar