ALKMAAR - Vanaf maandag 18 mei zijn bijna alle vestigingen van Bibliotheek Kennmerwaard weer open met aangepaste openingstijden. Alle vestigingen waren sinds 16 maart gesloten in verband met coronamaatregelen. De vestigingen Alkmaar Centrum, Alkmaar De Mare, Bergen, Castricum en Heerhugowaard Centrum zijn open van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 16.00 uur. De kleinere vestigingen in Akersloot, Alkmaar Oudorp, Alkmaar Overdie, Limmen, Heerhugowaard De Noord en Schoorl zijn open op maandag, woensdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. We zijn heel blij weer bezoekers in de meeste vestigingen te kunnen ontvangen. Je kunt materialen lenen en terug te brengen. Ook kunnen reserveringen opgehaald worden.


We kunnen helaas nog niet al onze vestigingen open stellen. We hopen dat we zo gauw mogelijk in staat zijn de overige vestigingen te kunnen openen. Kijk op de website voor de actuele openingstijden van de vestigingen. Je kunt nog geen gebruik maken van de leestafels en computer- en studiewerkplekken. We werken er hard aan om ook deze voorzieningen weer toegankelijk te maken.


Dienstverlening stapsgewijs opgestart
Erna Winters, directeur Bibliotheek Kennemerwaard, is verheugd dat de deuren van de meeste vestigingen weer open kunnen: “​De afgelopen weken hebben we onze dienstverlening vooral digitaal kunnen voortzetten, en sinds een paar weken ook de AfhaalBieb. We hebben gemerkt hoezeer onze leden het bezoek aan de bibliotheek en het zelf uitzoeken van boeken missen, en hoezeer we zelf ook de contacten met de leners missen”.

Maatregelen
Met inachtneming van de maatregelen om jouw veiligheid en die van de medewerkers te waarborgen ben je weer van harte welkom. We vragen je om rekening te houden met deze maatregelen die te vinden zijn op onze website en in de bibliotheek zelf. We zien uit naar je bezoek.