ALKMAAR - Bibliotheek Kennemerwaard is deze zomer ook te vinden bij De Showman's Fair; het nieuwe theater variété festival van Alkmaar. Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe culturele seizoen staat de bibliotheek op 17 en 18 augustus in Cultuurpark De Hout, met maar liefst 2 tenten voor jong en oud. En in die tenten kun je meedoen aan leuke activiteiten als de VR bioscoop, de ontdekplek, een fotosafari en je voor laten lezen door een heuse prinses.

VR bioscoop
Op zaterdag en zondagmiddag tussen 14.00 en 18.00 uur kunnen bezoekers (vanaf 7 jaar) zich in een hele andere wereld wanen in de VR bioscoop. Met een VR bril op beleef je dingen alsof je ze echt meemaakt. 3-dimensionaal, interactief en 360 graden. Maak een ritje in een achtbaan, een boswandeling of race over het circuit als een echte Max Verstappen. Durf jij het aan? Meld je dan bij de Bibliotheek on Tour tent. Deelname is gratis, op basis van beschikbaarheid.


De Ontdekplek
Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er op zaterdag 17 augustus de Ontdekplek met verrassende, stoere, spannende, leuke en vooral gezellige activiteiten voor de jeugd. Om zelf te ontdekken, te onderzoeken en spelend te leren. Deelname is gratis, je kunt binnenlopen tussen 14.00 en 17.00 uur.

Fotosafari
Wil je beter leren fotograferen op je mobiel? Sluit je dan aan bij de fotosafari met Luuz van der Stouwe op zaterdag 17 augustus om 17.30 uur. In een korte workshop legt ze je uit hoe je de mooiste foto's kunt maken op je mobiel, waarna je met een leuke opdracht wordt meegenomen op het festivalterrein. Deelname is gratis, maximaal aantal deelnemers is 20. Je kunt je opgeven bij de Bibliotheek on Tour tent.

De Voorleesprinses
Ben jij tussen de 0 en 4 jaar en hou je van mooie, spannende verhalen? Kom dan zondagmiddag 18 augustus naar de Bibliotheek on Tour tent op de Showman' s Fair. In de knusse voorleeshoek neemt Voorleesprinses Amber je mee in een magische wereld met ridders, prinsessen en elfen. Tussen de optredens door kun je je verkleden en met Amber op de foto! Zien we je daar? Deelname is gratis. Prinses Amber is er tussen 14.00 en 17.00 uur.

De Boekenhoek
En waar zou de Bibliotheek zijn zonder een echte boekenhoek? Voor iedereen die zich even wil terugtrekken uit het feestgedruis, staat er het gehele weekend een boekenkast met boeken voor jong en oud. Dus ga lekker zitten/loungen met een drankje erbij en voel je vrij om het boek later mee naar huis te nemen.