ALKMAAR - De vijftig bewoners van blok 204 in de Alkmaarse woonwijk Bloemwijk zijn bereid naar de rechter te stappen als de gemeente besluit de woningen toch te slopen.

Dat schrijft het Noordhollands Dagblad dat met Bob Houtkooper, een van de bewoners uit de Bloemwijk, heeft gesproken. “We gaan er nooit mee akkoord. Never nooit. Als het voor de rechter moet komen, dan is het maar zo”, aldus Houtkooper in het dagblad.

In februari besloot de gemeente dat 168 woningen in de Bloemwijk tegen de vlakte moesten. Renoveren zou te duur worden. De bewoners van woonblok 204 kwamen in verzet, maar na een onderzoek stelde Wooncorporatie Van Alckmaer voor Wonen dat nieuwbouw hier toch ook de beste optie is. “Niet alleen financieel, maar zeker ook op het gebied van wooncomfort, woonlasten op lange termijn, geluid, duurzaamheid en grootte van de woning.”

Dat het nabijgelegen woonblok 201 in Bloemwijk te veel is verouderd, daar lijkt iedereen het volgens Alkmaar Centraal wel over eens te zijn. Maar blok 204 is volgens de bewoners met 'kleine ingrepen' nog prima te redden. Zo zou na-isolatie in het dak volstaan voor de huizen aan de C.W. Bruinvisstraat in Alkmaar.

Volgende week gaat de nieuw opgerichte werkgroep Stop Sloop Bloemwijk in gesprek met de Wooncorporatie Van Alckmaer voor Wonen. Deze werkgroep lijkt niet faliekant tegen sloop. Eerst willen de leden antwoord op een aantal vraagstukken. Zo beloofde Van Alckmaer dat alle bewoners terug kunnen keren, maar hoe en waar is nog niet duidelijk.