ALKMAAR - Allemaal hebben we behoefte aan beweging én aan rust. De Corona-pandemie heeft ook wat dit betreft onze hele structuur overhoop gegooid. Om dit probleem te ondervangen, start b3! yoga in januari online yogalessen.

Bewegen en ontspanning zijn het afgelopen halfjaar enorm in de verdrukking geraakt. Zaalsporten en teamsporten worden beperkt, en ook yogascholen sluiten of nemen maatregelen. Zelfs buiten bewegen is vrijwel onmogelijk.

Toch hebben we de behoefte om te bewegen. Een vaste tijd en plaats geven daarbij structuur, stabiliteit en rust.Afgelopen maanden is hard gewerkt om een nieuwe online yoga studio in te richten in Alkmaar. Er is een rustige yogaruimte ingericht, met de techniek waardoor deelnemers goed zichtbaar zijn.

De yogalessen zullen worden gegeven door Mark Kilian van b3! yoga. Hij haalde in de zomer van 2020 zijn praktijkbevoegdheid bij de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven.

Saswitha yoga is 'old school' hatha yoga. De dynamische en statische oefeningen (Sanskriet: asana's) worden gedaan op het ritme van de adem. Het resultaat is een meditatieve vorm van bewegen waarin je bij jezelf komt.

Bij voldoende deelname zullen na de pandemie ook lessen in een zaal gaan plaatsvinden. Ook dan blijft online deelname mogelijk.

De prijs van een online les zal 7,50 bedragen. Je kunt je opgeven via b3hathayoga@gmail.com. De eerste les is als proefles altijd gratis.

Meer informatie: b3artoflife.nl