ALKMAAR - Het Bevrijdingsfestival Alkmaar en het Horizon College gaan intensiever samenwerken. Mbo-studenten van meerdere opleidingen gaan verschillende werkzaamheden op hun vakgebied uitvoeren om van het Bevrijdingsfestival een nog groter feest te maken. Op deze manier doen de studenten veel praktijkervaring op én boort het Bevrijdingsfestival een doelgroep van jonge professionals aan.

Tijdens het Bevrijdingsfestival van vorig jaar werd de eerste stap naar samenwerking gezet. Lange Frans en studenten van het Horizon College verzorgden samen een optreden. Het nummer ‘Blijf bij de les’, dat Lange Frans met studenten maakte, werd toen live gepresenteerd.
Nu wordt de samenwerking uitgebouwd en gaan studenten van onder meer horeca, beveiliging en vormgeving aan de slag voor festival.
Hugo Koeman van het Bevrijdingsfestival: ‘Wij waren op zoek naar een maatschappelijke partner en die hebben we met het Horizon College gevonden. Met deze samenwerking kunnen jonge talenten veel werkervaring opdoen en kunnen we de kosten binnen de perken houden voor dit gratis festival dat door vrijwilligers wordt gerund. Daarnaast willen we meer jongeren laten kennismaken met het thema vrijheid en respect voor elkaar. Dus een win-win situatie.’

Goede praktijkschool
Voor het Horizon College is deze samenwerking een uitgelezen kans om werelden met elkaar te verbinden. Arthur van Ooijen, hoofd Communicatie & Marketing van het Horizon College: ‘We vinden het belangrijk dat onze studenten hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten, binnen en buiten de school. Met deze samenwerking kunnen studenten laten zien wat zij waard zijn. Een festival van deze omvang is een hele goede praktijkschool. Het Bevrijdingsfestival is een ons op het lijf geschreven partner.’

Line up
De line up van het festival is grotendeels bekend. Zo komt de Duits/Engelse sensatie Color Wave naar Alkmaar. De rockband The Streets en het feestgarantie DJ-duo Wipneus & Pim zijn inmiddels ook geboekt. De hoofd-act wordt half april bekendgemaakt.

Ook voor kinderen is er tijdens het festival een apart veld vol attracties. Het festival kan gratis worden bezocht omdat de kosten door de horeca worden gedekt. Zelf eten en drinken meenemen is dan ook niet toegestaan.
Jaarlijks komen ruim 10.000 bezoekers naar het Alkmaarse Bevrijdingsfestival.

Waar en wanneer
Het Bevrijdingsfestival vindt zondag 5 mei plaats van 12.30 uur tot 20.30 uur in de Alkmaarderhout in Alkmaar.