ALKMAAR - Op een dag die ’Klassiek voor iedereen’ heet, mag opera niet ontbreken.

Op de jubileumdag van The International Holland Music Sessions op zaterdag 24 augustus in theater De Vest, verzorgt het Bergens Symfonie Orkest een programma met operahoogtepunten.

Het BSO neemt hiermee een voorschot op een operagala dat het op 23 en 24 november aan het publiek wil voorschotelen. Dat gala vindt plaats in het kader van de viering van het zilveren jubileum van het orkest.

Bezoekers van ’Klassiek voor iedereen’ mogen delen uit ’Nozze di Figaro’ en ’Cosi fan tutte’ verwachten. Zowel ’Nozze de Figaro’ (ofwel ’Figaro’s bruiloft’) als ’Cosi fan tutte’ (’Zo doen alle vrouwen’) is een opera van Mozart. Beide horen tot de drie grote Italiaanse opera’s van Mozart. De derde is ’Don Giovanni’.

Het BSO is er ondanks de vakantietijd in geslaagd om voldoende orkestbezetting op de been te brengen. TIHMS ’levert’ de drie solisten die de zangpartijen voor hun rekening nemen. Het gaat om de Mexicaanse bariton Emmanuel Franco, de Frans-Canadese sopraan Stephanie Desjardins en de Canadees-Bulgaarse sopraan Adanya Dunn.

Het programma van het Bergens Symfonie Orkest begint om 14.15 uur.

Meer info en kaarten op www.tihms.com/concerten