ALKMAAR - Op donderdag 14 juli werd in het AFAS Stadion maar liefst 48.800 euro opgehaald voor het Vrienden MEE Sportfonds. De benefietavond en veiling stonden in het teken van het realiseren van zo veel mogelijk sportabonnementen voor volwassen inwoners die dit zelf niet kunnen betalen.


De 180 aanwezigen zagen aan het einde van de avond hoe de nieuwe Alkmaarse Wethouder Nicole Mulder de cheque uitreikte aan Eric Otten van de stichting Vrienden MEE en Rob Hartings, bestuurder van MEE & de Wering. “We zijn enorm trots dat we dit bedrag opgehaald hebben met al onze partners. Sport zorgt er op veel manieren voor dat je beter mee kan doen in de maatschappij, je voelt je lekkerder in je vel, leert mensen kennen en wordt soms onderdeel van het verenigingsleven. Door dit bedrag worden financiële drempels weggehaald voor zeker 200 kwetsbare inwoners van Noord-Holland die het keihard nodig hebben om te sporten”, aldus Hartings.

Bij de projecten op het gebied van werk en activering zetten we sport in. Dat werkt goed. Daarmee kunnen ze fit blijven. Met die ervaren kracht zijn ze beter in staat hun baan vast te houden of de studie af te maken. Wij zijn er trots op dat we met de samenleving in Noord-Holland die samen voor elkaar boksen.

Rolf Schrama & veiling

Tijdens de avond maakte het levensverhaal van Rolf Schrama indruk. De geboren inwoner van de Rijp met een zeldzame vorm van dwerggroei nam de aanwezigen mee in een leven vol uitdagingen, maar ook overwinningen. ‘Sport heeft mijn leven veranderd en dat zou ik veel meer mensen gunnen’ sprak de Paralympisch zeiler. Het slotstuk van de avond was de veiling waar zeer ruimhartig geboden werd op een breed scala van kavels. Hierdoor kon aan het eind van de avond de teller gezet worden op een opbrengst van 48.800 euro.

Dit succes is mogelijk gemaakt door de ondernemers die een kavel hebben ingebracht voor de veiling en de bezoekers aan ons benefiet die deze kavels op de veiling hebben gekocht.

Meer informatie over het Vrienden MEE Sportfonds vind je op www.vriendenmee.nl