ALKMAAR - Afgelopen donderdag werd inmiddels voor de vijfde keer een benefietavond voor het Vrienden MEE Sportfonds georganiseerd. Doel van de avond, georganiseerd door de stichting MEE & de Wering, is om zoveel mogelijk sportabonnementen te realiseren voor mensen die dit niet kunnen betalen.

Opnieuw betaalden bedrijven, sponsoren om mee te doen aan een tennisevent bij LTC De Zes Wielen, tevens partner van MEE & de Wering, of aan het luxe diner in het AFAS-Stadion. Na eerdere lezingen door Dennis van der Geest, Glenn Helder, Co Adriaanse en Jeroen Otter was het ditmaal Robin van Galen die het publiek op een inspirerende wijze wist te boeien. De coach die in 2008 historie schreef door met de Nederlandse dameswaterpoloploeg goud te winnen op de Olympische Spelen had de luisteraars op zijn hand tijdens de geslaagde avond.

Naast het heerlijke diner en de muzikale omlijsting van Paula Leek wist presentator Chris Wobben, bekend van Radio 1 Langs de Lijn, de avond op een vloeiende wijze aan elkaar te praten. Ook tijdens de veiling wist Wobben de kavels aan de man te brengen. Na afloop kon er dan ook een mooie cheque overhandigd worden aan het Vrienden MEE Sportfonds.

Raoul van der Wel, projectleider van MEE & de Wering, en al jaren één van de grote initiators achter de benefietactie was verguld met het hoge bedrag van €21.250,- dat aan het eind van de avond bekend werd gemaakt. 'Dit is weer enorm en hiermee kunnen wij weer heel veel realiseren voor mnensen die het zo hard nodig hebben. Wij zijn iedereen ontzettend dankbaar voor dit mooie bedrag.'