ALKMAAR - Het hart van Noord-Holland klopt harder dan ooit deze wintermaanden. De uitnodigende combinatie van aantrekkelijke evenementen en feestelijk verlichte gebouwen maken Alkmaar en haar omgeving een onweerstaanbare plek om een gezellige winterdag door te brengen.


Lichtje in de stad
Beleef Alkmaar deze winter op zijn warmst. Je wordt verwend met sfeervolle muziekconcerten en de zachtste winterkleding uit kleine boetiekjes. Een kop dampende chocolademelk is je beloning na een middag flink rondstappen op met lichtjes versierde eeuwenoude grachten.

De pittoreske dorpen en de historische binnenstad van Alkmaar kleden zich prachtig aan en trekken bezoekers uit de wijde omgeving aan. In december veranderd de Rijp twee dagen in een ongelofelijk winters schouwspel. Het Midwinterfeest Graft - De Rijp is een ervaring waar je je onderdompelt in de historische setting van het leven rond 1600, dankzij dorpsbewoners in kostuums, prachtige versiering en gezellige muzikale omlijsting.

Voor liefhebbers van lichtkunst en locatietheater is er Wonderlicht, waarbij het Alkmaars Bolwerk oplicht en de theatervloer van de stad wordt. In Zuidschermer beleef je De Winterkaravaan, een theatrale diner-ervaring met spannend werk van jonge makers. Lekker wintershoppen doe je dit jaar tijdens Waagplein ’s Winter Wonderland. Een plein vol kraampjes, muziek en winterse hapjes waar ook voor kinderen van alles te beleven is.Kras elke dag een cadeau
Culturele instellingen en ondernemers geven kortingen en leuke winacties cadeau in de enige echt Alkmaarse Adventskalender. Vanaf 1 december kras je elke dag een vakje open en maak je kans op winterse prijzen. Van een ticket voor de schaatsbaan tot een winters streekproductenpakket, alles komt voorbij.

Alkmaar in de winter begint op warmewintermaandenalkmaar.nl.

voor informatie over voorstellingen, kerstmarkten, evenementen en dé tips om alles uit de Warme Wintermaanden in Alkmaar te halen.