ALKMAAR - Op vrijdag 7 en zaterdag 8 april kunnen bezoekers van Het Slimste Huis Alkmaar ervaren hoe grote en kleine technologische middelen kunnen helpen in huis. Bezoekers zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen, van gedachten te wisselen met deskundigen en demonstraties bij te wonen.

De vraag Hoe wonen we in de toekomst? wordt vertaald naar een presentatie van verschillende middelen die het leven in huis nét even makkelijker maken. Bezoekers kunnen tijdens deze themadagen persoonlijk ervaren hoe handig deze producten kunnen zijn. De aanwezige deskundigen geven daarbij uitleg. Ook wordt een aantal producten kosteloos ter beschikking gesteld om thuis te testen.

Aandacht voor welzijn

Naast de ‘slimme’ producten verandert Het Slimste Huis Alkmaar op 7 en 8 april van een huis in een heerlijk thuis: er wordt make-upadvies gegeven, er worden handmassages verzorgd en er is divers entertainment. Ook is er een gezellige kinderhoek voor de allerkleinsten. Bezoekers ontvangen bovendien een leuke verrassingstas met kleine attenties en informatie en iedereen maakt kans op een heerlijke high tea voor vier personen, aangeboden door Fermento - Lunchroom de Laat, die ook de catering verzorgt.

Kijken, ervaren, beleven

Techniek staat voor niets tegenwoordig: ook voor thuis bestaan inmiddels heel veel slimme oplossingen die het wonen comfortabeler en veiliger maken, van robots tot ‘slimme vloeren’ en van gordijnen met afstandsbediening tot sensoren die het waterverbruik bijhouden. Maar welke producten en oplossingen werken nou goed voor ieders persoonlijke situatie? Hoe maken gebruikers uit het grote aanbod een keuze die bij hen past? Dat kunnen bezoekers zelf bekijken, ervaren en beleven in het Slimste Huis Alkmaar.

Het Slimste Huis

Het Slimste Huis Alkmaar is ingericht als presentatiewoning en richt zich op een brede doelgroep: iedereen is van harte welkom om te ontdekken welke woonmogelijkheden er vandaag de dag bestaan, voor zichzelf of voor iemand anders. Hier kunnen bezoekers van jong tot oud beleven hoe het is om langer veilig en comfortabel thuis te wonen. Het Slimste Huis Alkmaar is te vinden aan de Noorderarcade 173, op de 1e verdieping boven de ANWB en is geopend van maandag tot en met zaterdag van 12.00 uur tot 17.00 uur.