DE RIJP - Zondag 5 mei vindt het meest veelzijdige uitje binnen de regio plaats, het is dan Leeghwaterdag met het thema beleving.

Het thema beleving staat in het teken van veel zelf doen. Denk aan zelf knolselderij telen of kaas maken en kijken hoe de koeien met een robot worden gemolken! Bij korenmolen de Otter wordt brood gebakken en meel gemalen. Bij Museumgemaal Wilhelmina is een speciale kinderhoek over Droppie Water met een gaaf spel en een prijs.

Het gebied ademt geschiedenis; de vele kerken, gemalen, molens, stolpboerderijen, raadhuizen, het kleinste huisje, de verhalen van de walvisvaart in de Rijp en de historie van de Eilandspolder en aanleg van de diverse polders, zoals de Schermer en Starnmeer. Je waant je in ’t Houten Huis in de Rijp, terug in de tijd van ingenieur Leeghwater en de tijd dat de inwoners van de Rijp geld verdiende aan de Walvisvaart en de Schermer nog gebruikt werd voor visvangst. Het museum Jan Boon in de Rijp is ook een bezoek waard.

Er zijn nog andere pareltjes te bezoeken, zoals de vele kunstenaars in hun galerieën of ateliers of bezoek de modelvliegtuigenclub. Geniet van een drankje of hapje bij de diverse horeca in dit mooie gebied.Het uitgestrekte gebied is te verkennen per fiets, te voet of varend! Het ideale uitje in de meivakantie voor het hele gezin! Van 11:00 tot 16:00 uur.

Kijk voor meer informatie over de locaties in de folder, te verkrijgen bij VVV De Rijp of op de website: www.leeghwaterdag.nl