ALKMAAR - Ben je benieuwd welke vissen, salamanders, vlinders, libellen, vogels en andere dieren er leven in de tuin van Hortus Alkmaar? Kom dan zondag 26 augustus naar de beestjesdag. Ontdek samen met je (klein-)kinderen wat er allemaal zwemt, vliegt, loopt en kruipt. Egelopvang Dikke Prik vertelt alles wat je wil weten over egeltjes. Dierenambulance Alkmaar is er ook mét een ziekenwagen, die bezoekers van binnen mogen bekijken.

Op zondag 26 augustus is het weer beestjesdag. Wat krioelt er in het water en in de composthoop? Welke bijen en vlinders vind je in de tuin? Ontdek het allemaal tijdens deze middag, die leuk is voor kinderen én volwassenen.

Kinderen kunnen waterdiertjes bekijken in aquaria en met zoekkaarten de tuin in om bijen, lieveheersbeestjes of vlinders te bekijken. Ze kunnen ook een egeltje knutselen en een speurtocht doen met een rugzakje.

Egelopvang Dikke Prik is dit jaar ook weer aanwezig. Barend en Marleen weten alles over egeltjes en ze vertellen er graag over. Ze brengen ook weer twee egeltjes mee, die in de tuin hun nieuwe woonplekje kunnen zoeken.

De dierenambulance Alkmaar is ook weer van de partij om uitleg te geven over hun werk. De ambulance mag ook van binnen bekeken worden.

Suze Peters, schrijfster van het Onkruidboek en het zojuist verschenen Plaagdierboek, is de hele middag aanwezig om vragen te beantwoorden over hoe je plaagdieren (slakken, mieren, luizen, muizen enz.) op een vriendelijke manier kunt bestrijden. Ze verkoopt en signeert haar nieuwe boek. Kinderen kunnen bij haar een metamorfose-spel doen.

Er worden rondleidingen gegeven door de tuin, onder andere over libellen. En er zijn allerlei leuke en lekkere dingen te koop, zoals loepjes, insectenpotjes, honing, bijenzalf en boeken.

Datum: zondag 26 augustus 2018
Tijd: 12.00 – 17.00 uur
Entree: volwassenen € 4,50, kinderen 8 t/m 15 jaar € 2,25, kinderen t/m 7 jaar gratis.
Kijk hier voor meer info.