ALKMAAR - Het voorjaar is begonnen en dat betekent ook weer lekker buiten spelen! De maand maart is al bijna dertig jaar lang de maand dat Speeltuin ’t Span open gaat voor een heerlijk nieuw speelseizoen. En ondanks alles gelukkig ook dit jaar! Dit gebeurt op zaterdag 27 maart 2021 om 10:00 uur. Er is geen feest en er zijn geen activiteiten, maar alle vrijwilligers staan wel klaar om zoveel mogelijk mensen als zijn toegestaan hartelijk te verwelkomen!

Iedereen zit te springen om er weer uit te kunnen, op pad te kunnen gaan en activiteiten te ondernemen. Wat fijn dus dat de speeltuin weer open gaat! We gaan open met een beperkt aantal bezoekers en met extra veiligheidsvoorschriften. Lees deze voor bezoek op de website. Het thema is hetzelfde als vorig jaar: jungle! Als er nog evenementen georganiseerd mogen worden, zullen die in het teken van dit thema staan.

Hard gewerkt
De kleine groep vrijwillige medewerkers van Onderhoud heeft niet stilgezeten in het najaar. Diverse grote speeltoestellen zijn gerenoveerd. Het speelkasteel is grotendeels vernieuwd. Bijna alle zijwanden en vloerdelen zijn vervangen, de constructies verbeterd en vernieuwd. Ook de houten delen van de kabelbaan zijn vernieuwd, zodat de kinderen de komende jaren weer veilig met veel plezier kunnen ravotten.
Kortom de speeltuin is weer klaar voor een nieuw seizoen, waarin de kinderen iedere dag kunnen komen spelen als de maatregelen dit toelaten. Houd onze website en Facebook pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Tarieven
‘t Span heeft de ruimste openingstijden van alle speeltuinen in Alkmaar; iedere dag geopend van 10:00 – 17:00 uur van zaterdag 27 maart tot en met zondag 24 oktober 2021. Bij slecht weer, groot onderhoud of personele omstandigheden kan hiervan worden afgeweken. Het tarief voor een gezinsabonnement is € 32,50 voor het gehele seizoen. Voor gastouders hanteren wij een tarief van
€ 42,50 (maximaal 8 kinderen). De entreeprijs voor een los kaartje is 2,50 euro voor kinderen vanaf
2 jaar. Kinderen tot 2 jaar kunnen gratis naar binnen, net als volwassenen. Er zijn ook 10 x spelen kaarten voor 20,00 euro. Betalen is ook mogelijk met de Alkmaar Pas.

Speeltuin ’t Span is gevestigd aan de Tirolstraat 112a te Alkmaar, www.speeltuinhetspan.nl, telefoon (072) 56 192 56.