ALKMAAR - Woensdag 14 september zijn wij, Ruben, Hugo en Nena samen met een viertal mensen met een beperking naar RaceSquare in Alkmaar gegaan. De aanleiding hiervan was een opdracht vanuit school waarin wij onze leiderschapsvaardigheden moesten laten zien door onder tijdsdruk en met nieuwe klasgenoten een project voor een ‘minderheidsgroep’ te organiseren. Na een halve week over en weer bellen hadden wij zowel onze doelgroep als onze activiteit rond: we gingen racen in een F1 racesimulator bij RaceSquare Alkmaar samen met vier mensen met een beperking die vanuit Brownies & Downies Haarlem waren opgetrommeld.

Voor ons was het nu de puntjes op de i zetten terwijl er steeds meer mensen zich aanmeldde om mee te gaan vanuit Brownies & Downies Haarlem. Uiteindelijk gingen Yara, Josephine, Sam en Robin met ons mee naar de racesimulator en na een enerverende autorit waarin we het liedje ‘Super Max’ aan het meezingen waren, waren de zenuwen bij onze gasten gelukkig wat gedaald.

Al snel konden we bij RaceSquare Alkmaar in de simulatiestoelen gaan zitten waarin we eerst de vrije training, vervolgens de kwalificatie en tot slot maar liefst 2 races mochten rijden! Concentratie, maar vooral enthousiasme was bij onze vier gasten duidelijk te merken. Toen Yara bij de tweede race uiteindelijk eerste eindigde waarna Sam snel volgde, Josephine derde werd en Robin vierde was de blijdschap natuurlijk enorm. Allemaal zijn ze uiteindelijk met een gouden medaille naar Brownies en Downies Haarlem teruggekeerd waar we nog gezellig tomatensoep en broodjes knakworst hebben gegeten.

Al met al een succesvolle, leuke en dankbare dag waarin vooral RaceSquare Alkmaar een belangrijke rol heeft gespeeld. Zonder hun vrijwillige bijdrage om onze gasten te laten racen was deze dag natuurlijk niet mogelijk geweest. Dit geldt natuurlijk ook voor Brownies en Downies Haarlem die zowel onze gasten en een locatie voor eten en drinken achteraf hebben kunnen regelen. Met speciale dank aan Aram, die in zijn eigen tijd met ons mee wilde gaan als begeleider tijdens deze leuke dag!