ALKMAAR - Op zaterdag 11 juni viert Bibliotheek Kennemerwaard de landelijke BoekStartdag! De allerjongste kinderen van 0 tot 2 jaar krijgen samen met hun ouders of verzorgers extra hartelijk welkom in de bibliotheek. Bijna alle vestigingen hebben deze BoekStartdag een gezellig ingericht babyhoekje. Daar vind je mooie babyboekjes met daarbij leuke opdrachten voor ouder en kind. Ook al is je baby nog zo klein, toch valt er al veel samen te genieten in boekjes. In de vestigingen Alkmaar De Mare en Alkmaar Centrum is er een Babybootcamp by Fleur. In Castricum en Heerhugowaard geeft Daniëlle een Sing-in. Lekker zingen, spelen en dansen met je kleintje! Maak je je baby lid op deze BoekStartdag, dan krijg je een mooi pakketje met onder andere babyboekjes en een groeimeter!

Babybootcamp

Kom op zaterdag 11 juni naar de BoekStartdag in de Bibliotheek in Alkmaar De Mare of Alkmaar Centrum. Voor stoere papa's, mama's, opa's en oma's wordt er een babybootcamp verzorgt By Fleur. Lekker bewegen samen met je baby! De toegang is gratis maar graag wel van tevoren aanmelden via bknw.nl/agenda. De babybootcamp is in de bibliotheek Alkmaar De Mare (Laan van Straatsburg 2) van 09.45 tot 10.15 uur. Fleur is in de bibliotheek in Alkmaar Centrum (Gasthuisstraat 2) van 11.00 tot 11.30 uur. Voor (groot)ouders met baby (0 - 2 jaar).

Sing-in muziek op schoot

Kom op zaterdag 11 juni naar de BoekStartdag in de Bibliotheek in Heerhugowaard of Castricum. Doe mee met de sing-in gegeven door Daniëlle. Maak samen met je baby muziek en plezier! De toegang is gratis maar graag wel van tevoren aanmelden via bknw.nl/agenda.
Daniëlle is in de bibliotheek in Heerhugowaard (Parelhof 1A) van 10.30 tot 11.00 uur én in Castricum (Geesterduinweg 1) van 15.30 tot 16.00 uur. Voor (groot)ouders met baby (0 - 2 jaar).

BoekStart

Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je kindje. En kinderen die al op jonge leeftijd zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders van boeken laat genieten.