ALKMAAR - ‘Juf, wij willen graag iets betekenen voor de Oekraïne.’ Met deze vraag stapten drie kinderen binnen bij de directeur van basisschool de Sterrenwachter.

Dit werd direct omarmt en een plan was snel gemaakt. We zouden als school spullen gaan inzamelen voor de Oekraïense vluchtelingen. Deze spullen zouden dan vervolgens met diverse transporten naar de grens van Polen en de Oekraïne worden gebracht.

Het bericht over onze actie hebben we gedeeld via diverse kanalen; Facebook, Instagram, maar met name door een bericht in de Nextdoor-app, werd de hele buurt erbij betrokken.
Als snel sloot ook basisschool de Zandloper uit Koedijk zich bij deze actie aan en konden ook daar mensen spullen doneren.

De spullen bleven en blijven nog steeds binnen komen. Inmiddels hebben wij al zes transporten voorzien van levensmiddelen, schoolspullen, kleding, slaapzakken, dekens, medische middelen en nog veel meer.

Er heeft zelfs een bedrijf uit IJmuiden gereageerd op onze oproep. Zij kregen nieuwe bedrijfskleding en wilde hun oude bedrijfskleding doneren.
Mooi om te zien hoe één bericht voor zoveel verbinding zorgt.

Samen staan we sterk!