ALKMAAR - Op maandag 23 september heeft wethouder Pieter Dijkman de School in Beweging Challenge afgetrapt bij OBS Liereland in Alkmaar in samenwerking met JOGG. Tijdens deze week, de Nationale Sportweek, doen 1600 basisschoolkinderen in Alkmaar mee met de sportieve activiteiten. Een maand lang moedigen alle deelnemende basisscholen de leerlingen aan om zo veel als mogelijk op eigen energie naar school te gaan. Fietsen, lopen, steppen alles is toegestaan zolang de auto, brommer of gemotoriseerde bakfiets maar thuis blijft.

JOGG Alkmaar
Lisette Untied is JOGG Regisseur in Alkmaar. Lisette is bezig met het stimuleren van Jongeren Op Gezond Gewicht bij verschillende basisscholen en sportverenigingen. Dit wordt gestimuleerd door middel van 4 thema’s. Dat zijn: DrinkWater!, Groente… zet je tanden er in, Gratis bewegen, gewoon doen! en Slaap lekker. Het doel van JOGG is om bassischoolkinderen mee te geven hoe belangrijk het is om voldoende te bewegen en gezonde voeding binnen te krijgen. Dit omdat er tegenwoordig 1 op de 7 kinderen al overgewicht hebben. Volgens Lisette is het stimuleren van een gezonde levensstijl op basisscholen het beste, om er voor te zorgen dat deze kinderen zich meer bewust worden en dit mee nemen in hun latere leven.

“Het is cruciaal dat kinderen meer bewegen en de juiste voeding binnen krijgen. De gezondheid is natuurlijk één aspect, een ander aspect is ook dat de geestelijke gezondheid verbeterd wanneer een kind voldoende beweging krijgt. We zien ook dat deze kinderen veel geconcentreerder zijn op school. Het is dus heel belangrijk dat kinderen blijven bewegen en de juiste voeding binnen krijgen en zo ook fitter blijven, veel meer geconcentreerd te werk gaan en zo de school prestaties verbeteren.” vertelde Pieter Dijkman aan ons.

School in Beweging Challenge
De School in Beweging Challenge volgt op het EK Wielrennen dat dit jaar succesvol in Alkmaar is georganiseerd. Om jongeren te stimuleren in beweging te komen, hebben Alkmaar Sport, JOGG Alkmaar en de gemeente Alkmaar de challenge opgezet. Tot de herfstvakantie begint, kunnen jongeren twintig schooldagen lang punten scoren. De klas die gemiddeld de meeste punten gescoord heeft door op een gezonde manier naar school te komen wint een klassenuitje naar het Outdoor Park.