ALKMAAR - Kom vrijdagochtend 16 juni naar winkelcentrum De Hoef en wissel onder het genot van een kopje koffie je dromen uit met én voor vluchtelingen. Het ontmoetingsevent Bakkie Doen? wordt door het hele land georganiseerd door VluchtelingenWerk Nederland. Voor de editie in Alkmaar is onder andere de wethouder Schouten op de koffie gevraagd. Je bent tussen 10.00 en 13.00 uur van harte welkom.

Bakkie Doen? wordt sinds 2017 door VluchtelingenWerk georganiseerd rond Wereldvluchtelingendag. Vluchtelingen bieden voorbijgangers een kop koffie aan én een goed gesprek. Dit jaar is gekozen voor het thema #deeljedromen.

De droom van Salam

Tijdens het event vrijdagochtend kun je onder andere Mouhamad Salam Alaoji ontmoeten. Eén van zijn dromen is in augustus te trouwen met zijn grote liefde, samen met heel gelukkig te worden en zich vrij en veilig te kunnen voelen. Wat is jouw droom? De ontmoetingen van afgelopen jaren laten zien dat vluchtelingen en Nederlanders niet zo gek veel van elkaar verschillen. Deze mensen zijn naar Nederland gekomen met hun dromen en talenten die zij in willen zetten voor onze maatschappij. Kom ook langs voor een lekker kopje koffie en een mooie ontmoeting.


Waarom Bakkie Doen?

Het initiatief is in het leven geroepen om contact en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders te bevorderen. Met een simpel en universeel kopje koffie worden werelden overbrugd, vooroordelen weggehaald en wederzijds begrip gecreëerd. Dit jaar worden van donderdag 15 tot en met dinsdag 20 juni, Wereldvluchtelingendag, door heel Nederland Bakkie Doen? events georganiseerd. Voor meer informatie over de data en locaties ga je naar BakkieDoen.nl.


VluchtelingenWerk Nederland

VluchtelingenWerk komt op voor de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland en ondersteunt hen van het moment dat ze worden opgevangen totdat ze zelfstandig hun weg hebben gevonden.