ALKMAAR - Van zaterdag 16 juli tot en met zondag 28 augustus staat de zomervakantie weer voor de deur. Zwembad Hoornse Vaart pakt uit met extra ruime openingstijden voor recreatieve zwemmers, een gevarieerd aquafitnessprogramma, gratis animatie op woensdag- en zaterdagmiddag, elke middag een 15-meter lange stormbaan in het 50-meterbad én voor de allerkleinsten een Experience Center in het Instructiebad. Daarnaast is het buitenbad met mooi weer geopend. Tot slot organiseert zwembad Hoornse Vaart extra zwemlessen in de vakantie. Meer informatie over de zomervakantie is te vinden op www.hoornsevaart.nl/vakantie.

Gratis animatie en stormbaan
Kinderen die van klimmen, klauteren en glijden houden kunnen hun geluk niet op, want van 16 juli tot 28 augustus ligt elke middag de 15 meter lange stormbaan in het 50-meterbad. Voor de allerkleinsten ligt elke dag het splinternieuwe Experience Center in het Instructiebad. Daarnaast is er op de woensdag- en zaterdagmiddag gratis animatie. Iedereen kan in de middag gezellig meedoen met de leukste spelletjes in het water waarbij er mooie prijzen te verdienen zijn. Het animatieteam staat garant voor heel veel plezier! Als klap op de vuurpijl is het buitenbad bij mooi weer geopend voor een lekkere plons. Kijk voor het hele programma in de zomervakantie op www.hoornsevaart.nl/vakantie.

Banenzwemmen & Aquafitness

Gedurende de zomervakantie is het 50-meterbad vijf ochtenden per week vanaf 07.00 uur geopend voor banenzwemmers die hun conditie op peil willen houden. In het weekend is het banenzwemmen mogelijk vanaf 09.00 uur. Daarnaast is er een aquafitness programma samengesteld met Aquajoggen, FloatFit, Slag- & conditietraining, Tabaqua en Aquarobics.

Extra zwemlessen
Op verschillende dagen in de zomervakantie kunnen kinderen deelnemen aan de extra zwemlessen in zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar. Op deze dagen zullen er lessen aangeboden worden voor verschillende niveaus. Iedereen – ook kinderen die geen zwemles volgen bij Alkmaar Sport – is van harte welkom om deel te nemen aan de extra zwemlessen. Meer informatie over de extra zwemlessen is te vinden via www.hoornsevaart.nl/Extrazwemlessen.