ALKMAAR - In de maand september starten de uitgebreide koorrepetities van Grootkoor Alkmaar. Een bijzonder koorproject met als afsluiting een kerstconcert op 11 december in de Grote Kerk in Alkmaar. Solistische medewerking zal worden verleend door zanger HENK POORT met begeleiding van pianist Martin Zonnenberg en organist Martin Mans.

Er zal de komende maanden vijf keer worden gerepeteerd o.l.v. de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Zij dirigeren al vele jaren de Grootkoren en op projectbasis zingen in een koor is nog steeds een geweldig succes. Inmiddels zijn de Grootkoren een begrip in Nederland. De behoefte aan samen zingen is groot en ondanks de coronastop zijn de dirigenten optimistisch over de toekomst. Zingen is niet alleen leuk, maar is ook goed voor onze gezondheid. Het verbindt en houdt je fit.
“Na afloop van een koorrepetitie voelt men zich opgelucht en ontspannen. Zingen in een koor is ook een sociale activiteit. Je maakt deel uit van een groep en deelt dezelfde passie”, aldus Van der Mei.

Het Grootkoor Alkmaar is bestemd voor dames en heren die graag zingen in de leeftijd vanaf 18 jaar en ouder. De koorrepetities zullen plaatsvinden op woensdagavond 29 september, 20 oktober, 10 november, 1 december en een generale op 11 december. De repetities worden gehouden in de Kapelkerk, Laat 80 in Alkmaar, van 19.15 tot 22.00 uur. Het repertoire zal bestaan uit Christmas Carols en bekende koorwerken. Tijdens de eerste koorrepetitie ontvangen deelnemers de koormuziek & studie-CD, zodat ook thuis gestudeerd kan worden. Tegenwoordig is het ook mogelijk om ‘online’ te zingen. Samen met de dirigenten de partijen in te studeren werkt heel stimulerend. Daarbij worden ook nog zangtips gegeven waardoor je steeds vrijer gaat zingen in het Grootkoor.

Henk Poort
De Nederlandse opera- en musicalzanger Henk Poort verwierf bekendheid door zijn rollen in Les Misérables, The Phantom of the Opera en Anatevka. Twee jaar geleden maakte Henk Poort– samen met Floor Jansen – furore in het programma ‘Beste Zangers’. Hun versie van het duet uit The Phantom of the Opera maakte een diepe indruk. Henk Poort heeft een stem met een ongelofelijke power en hoogte om koud van te worden. Wat een stem en wat een uitstraling! Het kerstconcert zal plaatsvinden op 11 december in de Grote Kerk.

Dit bijzondere koorproject geeft zanglustigen de kans om op te treden in een schitterende kerk met Henk Poort, iedere enthousiaste zanger of zangeres kan zich inschrijven. Voor meer informatie over het Grootkoor en inschrijving, kunt u terecht op www.grootkoor.nl en www.grootkoor.tv of mail naar zing@grootkoor.nl.