ALKMAAR - Voor veel kinderen die (chronisch) patiënt zijn in Noordwest was het lang wachten, maar afgelopen dinsdagmiddag 9 april werd er weer een heuse AZ-kindermiddag georganiseerd. Een grote afvaardiging van de eerste elftallen van AZ en de AZ Vrouwen kwam naar het ziekenhuis om een gezellig dagdeel te spenderen met de jonge patiënten. Dit evenement was 2019 voor het laatst georganiseerd, dit door de corona pandemie.

Ontmoet je helden

Meer dan 50 kinderen konden gedurende de activiteiten van deze middag al hun vragen stellen aan de spelers, speelsters en stafleden tijdens een echte persconferentie. Er werd een quiz gespeeld waarbij ze een leuke prijs konden winnen en ook was er genoeg tijd voor foto’s en om handtekeningen te verzamelen.


Clasie: ‘Voelt dankbaar’

Een groot deel van de spelers en staf ging nog het ziekenhuis in naar verschillende afdelingen om daar ook andere patiënten te bezoeken. Aanvoerder van AZ, Jordy Clasie, was erg onder de indruk: “Het voelt dankbaar om hier aanwezig te zijn. Ik vind het bijzonder dat we op deze middag zoveel kinderen kunnen begroeten en een lichtpuntje voor hen kunnen zijn in de moeilijke tijd die zij doormaken. Ik hoop dat we een klein steentje kunnen bijdragen in het blij maken van deze jonge supporters.”

Geboorteloket

Ook is er tijdens deze middag op de afdeling verloskunde het AZ geboorteloket geopend. Bij dit loket kunnen kersverse ouders hun kind aanmelden als waaghals bij AZ. Ze krijgen na aanmelding een geboortecertificaat met een ruimgevulde tas met AZ-spullen. Een warm welkom voor de AZ’ers van de toekomst!

AZ-fanroom

In de Aletta Jacobszaal in het ziekenhuis in Alkmaar worden alle thuiswedstrijden van AZ live uitgezonden voor patiënten. Ze worden onder begeleiding van vrijwilligers en verpleegkundigen naar de zaal gebracht. Deze wordt dan omgetoverd tot stadion door stadiondoeken rondom de zaal te hangen, een echte AZ-fanroom. Tijdens de kindermiddag werden de nieuwe doeken voor het eerst getoond. Deze doeken zijn geschonken door de AZ Foundation.