ALKMAAR - Op dinsdag 28 augustus om 19.00 uur luidt Max Delissen, voorzitter zwemvereniging DAW de bel van de Alkmaarse kaasmarkt, hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders. Gastheer is wethouder Pieter Dijkman. De volgende bestuursleden en jubileumtrekkers zijn ook als gast aanwezig: Ilona Hogerheyde, Hans Schoenmakers, Angelique Wittenbernds, Daphne Schouten, Lars van der Velden en Lot Floris,

DAW 100 jaar
DAW is dit jaar al een eeuw actief in het water. Dit historische feit gaat DAW goed vieren. In heel 2018 organiseren de afdelingen evenementen. Het grote jubileumfeest vindt plaats op zaterdag 1 september en zondag 2 september 2018 in het DAW-clubhuis en De Hoornse Vaart. Ook oud leden van DAW zijn opgespoord om het feest mee te vieren. Met de evenementen hoopt de vereniging de samenhang en betrokkenheid binnen DAW te versterken en veel publiciteit te genereren om ook nieuwe leden te werven.

Wereldrecord watertrappelen
Op 1 september gaan meer dan 469 watertrappelaars in één bad door één minuut water te trappellen, het wereldrecord proberen te verbeteren. Alle deelnemers mogen na afloop de hele middag gratis zwemmen in De Hoornse Vaart. Deelnemen aan het wereldrecord watertrappelen of meer informatie over de historie van DAW en de komende evenementen is te vinden op www.daw.nl.