ALKMAAR - Op dinsdag 31 juli om 19.00 uur luidt Steve Mulder, voorzitter van wijkvereniging Bergerhof, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders. Gastheer is wethouder Paul Verbruggen.

Het voltallige bestuur is te gast: Roland Kebel (secretaris), Iwan Brun (penningmeester), Jacob Snijders (bestuurslid van het eerste uur en erelid van de wijkvereniging), Jean Palmers (erelid en technische zaken van buurthuis de Eendracht), Richard Wuurman (beheerder van buurthuis de Eendracht), Hans de Groot en Erwin Stronck (organisatoren activiteiten 75-jarig bestaan van de wijk en het 45-jarig bestaan van de wijkvereniging).

Wijkvereniging Bergerhof 45 jaar
In het jubileumjaar van het Alkmaarse Kaasdragersgilde nodigt het college van burgemeester en wethouders diverse jubilerende instanties uit voor het openen van de kaasmarkt. Dinsdag 31 juli is dat wijkvereniging Bergerhof. De vereniging bestaat dit jaar 45 jaar. Op 22 maart 1973 werd de wijkvereniging opgericht door Jacob Snijders. De wijk Bergerhof heeft zich al die jaren gekenmerkt door actieve omgang met haar omgeving en de gemeente. De bewoners voelen met elkaar een grote onderlinge verbinding. Dit komt voort uit de stijl van de splitlevelwoningen in combinatie met de grasvelden tussen de huizen in. De wijk leeft en beweegt. Als er ergens problemen zijn of ideeën ontstaan, staan er altijd wel mensen op om dit op te pakken. Kortom een bewogen wijk waar bewoners en zeker ook het bestuur trots op zijn.

36 Alkmaarse kaasmarkten
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Vorig jaar trok dit kleurrijke evenement een record aantal bezoekers (ruim 169.000). De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 30 maart tot en met 28 september op vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast worden er op de dinsdagen in juli en augustus van 19.00 tot 21.00 uur avondkaasmarkten gehouden. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.