DRIEHUIZEN - Varen in de schemering, zien hoe het licht verandert en de dag plaats maakt voor de nacht. Ook de geluiden veranderen. Op dit magische moment tussen dag en nacht komen de vleermuizen tevoorschijn.


Het is vrijdagavond 25 augustus de Nacht van de Vleermuis ....

Bijzondere belevenis op het water

Je vertrekt in de schemer vanuit het botenhuis van Landschap Noord-Holland in Driehuizen en tijdens de vaartocht valt de nacht.
Een bijzondere belevenis, want in het duister beleef je de natuur heel anders, zeker op het water in de prachtige Eilandspolder!

Op dit magische moment tussen dag en nacht komen de vleermuizen tevoorschijn. Zij gaan op zoek naar insecten en vliegen wendbaar door de donkere lucht.
De geluiden die ze maken zijn voor het menselijk oor nauwelijks hoorbaar. De gids heeft een batdetector bij zich. Daarmee worden de geluiden waarneembaar en zo kun je de vleermuizen horen aankomen.
En omdat iedere soort een eigen geluid maakt kun je ze met de detector herkennen.
Met wat geluk krijg je ze ook te zien in het licht van de lamp van de gids. Is het een laatvlieger, een watervleermuis?

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris, maar goed ingepakt is het volop genieten.

Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt.

Wanneer: vrijdag 25 augustus 2023 van 20:00 tot 22:00 uur

Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder - Oudelandsdijk 1a - 1844 KN Driehuizen

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl