DRIEHUIZEN - Varen in de schemering, zien hoe het licht verandert en de dag plaats maakt voor de nacht. Ook de geluiden veranderen. Op dit magische moment tussen dag en nacht komen de vleermuizen tevoorschijn. Vaar vrijdagavond 26 augustus mee met de fluisterboot van Landschap Noord-Holland door de prachtige Eilandspolder tussen Alkmaar en de Zaanstreek. Het is vandaag de Nacht van de Vleermuis ....

Bijzondere belevenis op het water

Je vertrekt in de schemer vanuit het botenhuis in Driehuizen en tijdens de vaartocht valt de nacht. Een bijzondere belevenis, want in het duister beleef je de natuur heel anders, zeker op het water in de prachtige Eilandspolder!

Op dit magische moment tussen dag en nacht komen ook de vleermuizen tevoorschijn. Zij gaan op zoek naar insecten en vliegen wendbaar door de donkere lucht.

De geluiden die ze maken zijn voor het menselijk oor nauwelijks hoorbaar. De gids heeft een batdetector bij zich. Daarmee worden de geluiden waarneembaar en zo kun je de vleermuizen horen aankomen.

En omdat iedere soort een eigen geluid maakt kunnen we ze herkennen.

Met wat geluk krijgen we ze ook te zien in het licht van de lamp van de gids. Is het een laatvlieger, een watervleermuis?

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris maar goed ingepakt is het volop genieten.

Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer!

Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt.

Reserveren verplicht. Ga daarvoor naar www.gaatumee.nl

Wanneer:

vrijdagavond 26 augustus 2022 van 20:00 tot 22:00 uur

Vertrekpunt:

Botenhuis Eilandspolder - Oudelandsdijk 1a - 1844 KN Driehuizen