ALKMAAR - Artiance organiseert op zondag 12 februari een muziekmiddag voor kinderen vanaf 8 jaar. ‘Luister, ervaar en speel!’ is het motto van deze middag vol muzikale workshops. Deelname is gratis, maar je moet je wel even aanmelden via: de website van artiance.nl

Kinderen vanaf 8 jaar die geïnteresseerd zijn om op muziekles te gaan zijn van harte welkom op deze ‘Speel in het orkest’ middag. Je hebt geen ervaring nodig en leert tijdens deze middag welke instrumenten in het orkest zitten, hoe ze klinken én je mag ze uitproberen tijdens korte workshops! Na de workshops speel je samen in het orkest met de kinderen uit het Junioren Symfonie Orkest. Instrumenten: viool, altviool, cello, contrabas, trompet, hoorn, trombone, harp, dwarsfluit, fagot, klarinet, hobo en slagwerk.

De middag is GRATIS, aanmelden is wel vereist. Via artiance.nl Hoe ziet de dag eruit?

12:15 Kinderen worden gebracht door de ouders, ouders zijn vanaf
14.45 weer welkom.
12:30 Kijk en luister naar de instrumenten uit het orkest tijdens een interactief miniconcert door docenten van Artiance.
13:00 Deelnemers kiezen 3 instrumenten uit het orkest en gaan deze uitproberen in korte workshops. Wisseling na 20 minuten.
14:45 Spelen voor publiek! Ouders zijn welkom om naar het samenspel te luisteren
15:00 Gelegenheid om met docenten na te praten.