ALKMAAR - " Mijn naam is Floor en ik doe bij Artiance mee aan Theater Na De Dam Alkmaar. Dit jaar vieren wij in Nederland 75 jaar vrijheid. Theater Na De Dam is een project waarin jongeren door heel Nederland een theatervoorstelling maken over de tweede wereldoorlog. Door het virus COVID-19 kunnen wij geen live voorstelling maken, daarom hebben we een andere oplossing bedacht.

Wat gaan wij doen?

Op dit moment zijn wij bezig met online groepsmeetings. We komen elke vrijdagavond met de hele groep bij elkaar. We bespreken onze ideeën en doen kleine oefeningetjes voor onszelf met de grote vraag: “Wat is vrijheid?” We hebben allemaal een interview gedaan met een persoon die de oorlog heeft meegemaakt. Normaal zouden we met die interviews een voorstelling maken, maar nu maken we allemaal een filmpje over ons interview. Sommigen maken een liedje, anderen een gedicht of een monoloog, maar het is allemaal theatraal. Wij posten deze filmpjes vanaf 25 april t/m 4 mei op onze sociale media. ·
Instagram: @4.vrijheid.thuis·
Facebookpagina: @4vrijheidthuis·
YouTube: @vier.vrijheid.thuis

Wat kunnen jullie thuis doen?
Wij hebben een actie opgezet genaamd: 4VrijheidThuis. We kunnen nu niet bij elkaar zijn, maar onze vrijheid moet gevierd worden. Zelfs in deze tijden dat we ons wat minder vrij voelen. Onze actie is dat wij een duif hebben die jij thuis kan inkleuren en voor je raam kan hangen. Zo laat jij zien dat jij vrijheid thuis viert. Wij als Theater Na De Dam Alkmaar, hopen dat jullie allemaal meedoen aan onze actie en dat wij zo door heel Nederland duiven zien hangen. Deel het via social media en tag ons erin. Je kan de duif vinden op: www.artiance.nl/4-vrijheid-thuis/ Daar vind je het zelfmaakpakket.

Iedereen heel veel sterkte in deze tijden en we doen dit samen.
4VrijheidThuis!"

Floor Del Tin