ALKMAAR - Op vrijdag 24 mei wordt een enorme berg hout in de expositieruimte van Kunstuitleen Alkmaar gedeponeerd en gaat kunstenaar/architect Rob de Vries aan de slag om een tijdelijk kunstwerk te maken. De totstandkoming van het werk is voor de bezoekers live te volgen. Rob de Vries is op 24, 25 en 26 mei in de tentoonstellingsruimte aan het werk. KOM KIJKEN!

‘Het mooie van een tijdelijk kunstwerk is dat het misschien als een steentje in het water een kleine plons geeft maar de kringen in het water als gevolg van de plons bijna eindeloos doorwerken zonder te weten wat het op een andere plek weer in beweging zet. Het is voor een kunstenaar dan ook fantastisch om mee te mogen doen met Kunst in de Maak’, aldus Rob de Vries.

De keuze om een installatie van alleen hout (met wat touwtjes tegen uitglijden) te maken past bij de minimalistische en abstracte vormgeving en de ontwerpambachtelijkheid in het werk van Rob de Vries die zowel kunstenaar als architect is. Net als in de architectuur is in de kunst de zoektocht naar de essentie van het onderwerp zichtbaar.
Architectuur, constructie en kunst vinden elkaar in deze expositie, maar ook licht en schaduw. Door de keuze voor sterk ruikend cederhout wordt zelfs het reukorgaan aangesproken.

Het tijdelijke kunstwerk van Rob de Vries is te zien van 24 mei t/m 7 juli in de expositieruimte van Kunstuitleen Alkmaar aan de Bergerweg 1 van maandag t/m vrijdag van 9 – 17 uur, zaterdag van 12- 17 uur en zondag van 14 – 17 uur. Hemelvaartsdag en Pinksteren gesloten.