ALKMAAR - Na het feestelijke concert op 14 oktober begint de Alkmaarse Oratorium Vereniging (AOV) meteen met de voorbereidingen op haar najaarsconcert in 2019! Zoals gewoonlijk nodigt het koor daarvoor zangers (m/v) uit, die op projectbasis willen meedoen aan de repetities en de uitvoering van het geprogrammeerde werk. Dat is deze keer o.a. het Requiem van Mozart!

Op woensdag 17 oktober as. begint al de eerste verkenning van dit onder oratoriumliefhebbers zo populaire werk, dat op zondag 10 november 2019 ‘s middags wordt uitgevoerd in de Grote Kerk. Omdat de AOV ook nog de Mattheus Passie in de hertaling van Jan Rot instudeert (uitvoering 13 april 2019), zullen vanaf november de repetities van beide werken afwisselend om de week plaatsvinden.

Naast Mozarts’ Requiem staat een werk van de Engelse componist Henry Purcell op het programma. Het betreft Dido and Aeneas, een korte opera van ca. 50 minuten, daarom ook wel kameropera genoemd.

Belangstellenden kunnen hun medewerking kenbaar maken via info@aovkoor.nl. Alle stemsoorten zijn welkom, maar met name (vrouwelijke) tenoren worden van harte uitgenodigd te reageren. De AOV repeteert iedere woensdagavond van 19.45 tot 21.45 uur, behalve in de schoolvakanties, in de aula van het Murmellius Gymnasium aan de Bergerhout te Alkmaar.