ALKMAAR - De Alkmaarse Oratoriumvereniging (AOV) brengt in 2019 de Matthäus Passion voor het eerst in de Nederlandse taal, en wel in de inmiddels bekende hertaling van Jan Rot. Het is traditie dat de AOV bij de Matthäus Passion wordt versterkt door projectleden, enthousiaste en ervaren zangers (m/v) die bekend zijn met het werk en die graag meewerken aan de uitvoering hiervan. Dit jaar zijn zij weer van harte welkom op de repetities van het koor. Tenoren, ook vrouwelijke, wordt nadrukkelijk verzocht zich aan te melden.

Langere studietijd
Omdat het wat onwennig is om Bachs meesterwerk in het Nederlands te zingen i.p.v. in het Duits, wordt meer tijd ingeruimd voor de repetities. Die starten daarom al op woensdag 7 november, aanvankelijk òm de week. Vanaf 13 februari vinden de repetities wekelijks plaats, de uitvoering is op zaterdagavond 13 april in de Grote Kerk van Alkmaar.

Keuze
Omdat het belangrijk is, dat er in het koor een goede balans is tussen de verschillende stemsoorten èn omdat op het podium een gelimiteerd aantal plaatsen beschikbaar is, kan het zijn, dat er niet voor iedereen die zich aanmeldt plaats is. Zangers die nieuw zijn voor de AOV, krijgen een stemtest op woensdagavond 31 oktober. Belangstellenden kunnen zich tot 17 oktober 2018 opgeven via info@aovkoor.nl.

De AOV repeteert iedere woensdagavond, behalve in de schoolvakanties, van 19.45 uur tot 21.45 uur in het Murmellius Gymnasium te Alkmaar. Voor meer informatie kan men terecht op de website van het koor: www.aovkoor.nl.