ALKMAAR - Op 14 oktober a.s. verzorgt de Alkmaarse Oratorium Vereniging (AOV) haar jaarlijkse Najaarsconcert, dat deze keer geheel in het teken staat van het 500-jarige bestaan van de Grote Kerk. Onder het motto “AOV maakt reis door de tijd” worden stukken ten gehore gebracht, die de muziekgeschiedenis van die vijf eeuwen weerspiegelen. Zo is gekozen voor werken die lopen van Sweelinck via Bach, Haydn en Mendelssohn naar Herman Strategier en de onlangs overleden Piet Kee. Het complete programma is te vinden op de website: www.aovkoor.nl.


BIJZONDER CONCERT
Vanwege het bijzondere karakter is er voor gekozen, het concert op de zondagmiddag te laten plaatsvinden, om 14.00 uur. Daarbij vindt in de pauze een Grote Verloting plaats, waarbij iedere deelnemer kans maakt op mooie prijzen, die na het concert kunnen worden meegenomen.Het koor wordt begeleid door het Promenade Orkest en werkt ter gelegenheid van dit bijzondere jubileumconcert samen met stadsorganist Pieter van Dijk, die enkele stukken ten gehore zal brengen op de beide orgels van de Grote Kerk en die te volgen is via een groot videoscherm dat boven het koor hangt. Verder wordt medewerking verleend door professionele solisten, waaronder de Alkmaarse sopraan Hanneke de Wit. Het geheel staat onder leiding van dirigent Johan Akerboom.

VAN DER MOLLENFEESTE
Een van de meest markante werken op het programma is “Van der Mollenfeeste” van de Nederlandse componist Herman Strategier. De muziek is geschreven bij de tekst van Rederijker Anthonis de Roovere, waarin op ironische wijze de dood beschreven wordt. Op de vrolijke muziek van Strategier hoort het publiek dat iedereen, ongeacht rang of stand, uiteindelijk onder de grond terecht komt. Bij de mollen.

AOV maakt reis door de tijd; 14 oktober om 14.00 uur in de Grote Kerk Alkmaar