ALKMAAR - Een instrument leren bespelen is goed voor de algehele ontwikkeling. Speciaal voor kinderen die willen ontdekken welk instrument het beste bij ze past is de cursus ‘Muziek iets voor jou?’.Vanaf 18 januari 2021 maak je kennis met heel veel verschillende instrumenten; slagwerk, blaasinstrumenten, toetsen en snaarinstrumenten.

Als je tussen 6-10 jaar bent en nog niet weet welk instrument je het allerleukst vindt, doe dan mee aan de verkenningscursus ‘Muziek iets voor jou?’ Welke instrumenten zijn er allemaal? Op welk instrument zou je willen leren spelen? Je leert spelenderwijs allerlei instrumenten kennen. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan basisvaardigheden om goed muziek te kunnen maken. De cursus bestaat uit 14 lessen op maandagmiddag van 16.00-17.00 uur. Aan het eind van de cursus weet je in ieder geval welk instrument je het allerleukst vindt.

Muziek maken is voor iedereen!
Bij Artiance kunnen jong en oud, beginnende en ervaren musici terecht voor de meest uiteenlopende muzieklessen. Ongeacht of je favoriete stijl klassieke of lichte muziek, pop- of wereldmuziek is.Je kunt kiezen voor individuele lessen of samen met een speelmaatje van gelijk niveau. Daarnaast is er altijd een mogelijkheid om samen te spelen in een orkest, ensemble of pop-band. 1e en 2e jaars-leerlingen tot 12 jaar spelen gratis samen in de muziekclub, een orkest met allerlei instrumenten.Een proefles aanvragen kan het hele schooljaar door, voor kinderen en jongeren t/m 20 jaar is de proefles gratis.

Artiance, Centrum voor de Kunsten, Canadaplein 3, Alkmaar
www.artiance.nl/cursus/muziek-iets-voor-jou