ALKMAAR - Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen naar de bibliotheken van Kennemerwaard. Alles staat tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Tijdens De Nationale Voorleesdagen promoten we het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers.

Voorlezen in de bibliotheken
Er wordt gelezen uit het prentenboek van het jaar Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horáček. De toegang is gratis. In de bibliotheek in De Mare wordt op woensdag 22 januari om 10.00 uur voorgelezen. In de bibliotheek in Overdie wordt het boek op woensdag 22 januari voorgelezen om 15.00 uur. In de bibliotheek in Alkmaar Centrum op donderdag 23 januari om 10.00 uur met medewerking van wethouder Elly Konijn. En er wordt nog een keer voorgelezen op donderdag 30 januari om 10.00 uur in bibliotheek in Alkmaar Oudorp.

Voorstelling Snaterwater door Poppentheater Belletje Sterk
Een vrolijke peutervoorstelling vol liedjes en interactie waarbij de poppen uit een reuzegroot boek komen. Deze voorstelling van Poppentheater Belletje Sterk is geïnspireerd op het boek Moppereend. Deze voorstelling is te bezoeken op zaterdag 1 februari in de bibliotheek in De Mare om 10.30 uur en op zondag 2 februari om 15.00 uur in Alkmaar Centrum. De toegang is € 2,50 (volwassenen betalen ook een kaartje).

Ballonnenfeest met Juf Monique
Samen met Juf Monique van de Clown en de Koffer maken we de mooiste dingen van ballonnen. We maken figuren uit het boek Moppereend. Niet alleen luisteren maar vooral zelf doen! Een echte ballonworkshop voor iedereen van klein tot groot met vele ballonnen in allerlei kleuren, maten en vormen. Na afloop gaat iedereen met een mooie ballonfiguur naar huis. Juf Monique bezoekt de bibliotheek in Alkmaar Oudorp op maandag 27 januari om 15.30 uur en de bibliotheek in Overdie op dinsdag 28 januari om 15.30 uur. De toegang is € 2,50 (kinderkaartje).

PeuterVestival in TAQA Theater De Vest
Op woensdag 22 januari organiseert TAQA Theater De Vest het PeuterVestival. De bibliotheek is hier ook vertegenwoordigd en er wordt voorgelezen van 09.30 – 12.00 uur o.a. uit het prentenboek Moppereend.

Nog geen lid?
Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen kinderen tussen de 0 en 6 jaar oud gratis lid worden van Bibliotheek Kennemerwaard. Je betaalt geen inschrijfkosten. Ook krijgt je kind het vingerpoppetje Moppereend. Kinderen die onze activiteiten bezoeken krijgen ook het vingerpoppetjes (zolang de voorraad strekt).

Reserveren voor activiteiten
Om teleurstelling te voorkomen raden wij je aan om activiteiten van tevoren te reserveren. Dit kan via de activiteitenagenda op onze website www.bibliotheekkennemerwaard.nl. Reserveer je bij de klantenservice in de bibliotheek dan is betaling alleen mogelijk per pin.

Complete activiteitenoverzicht
In alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard ligt een flyer met het complete activiteitenoverzicht. Of kijk op onze website www.bibliotheekkennemerwaard.nl
Voorlezen elke dag een feest!