ALKMAAR - Voor de tweede keer op rij organiseert IT=Alkmaar een meetup speciaal voor vrouwen. Op dinsdag 31 maart kunnen vrouwen die geïnteresseerd zijn in de IT of graag bij een IT bedrijf willen werken kennismaken met vrouwen uit het veld en de Alkmaarse bedrijven waarvoor zij werken.

IT=Alkmaar organiseert het event in het verlengde van internationale vrouwendag en Girlsday, georganiseerd door VHTO. “Tijdens Girlsday zetten IT bedrijven de deuren open voor meiden van de basis- en middelbare scholen maar steeds vaker horen we dat veel vrouwen ook geïnteresseerd zijn in de IT sector, maar niet zeker weten of ze passen bij een IT bedrijf.” aldus voorzitter Sven Visser. En speciaal voor deze vrouwen organiseert IT=Alkmaar een netwerk- en kennisavond voor vrouwen.

Want als vrouw kun in de IT het verschil maken. Hoe je dat doet? Dat laten tijdens de meetup een aantal sales-specialisten, een product owner en een developer zien. Daarnaast is er veel ruimte om onder het genot van een hapje en een drankje in gesprek gaan met vrouwelijke collega’s.

Programma
  • 18:00: inloop met een hapje en drankje bij Xolphin
  • 18.30: Sales in de IT; ervaringen van vrouwelijke sales consultants over werken in een ‘mannenteam’ en waar je als vrouw het verschil maakt.
  • 19.00: Werken als developer: Hoe ziet een dag of week van een developer eruit? En welke vaardigheden zijn handig?
  • 19.30: Organiseren en meedenken; Wat doe je als Product Owner en hoe pak je een IT project eigenlijk goed aan?

Na deze inspirerende verhalen is het tijd om samen na te praten, vragen te stellen en meer te horen over de IT bedrijven in Alkmaar.

Wil je hier ook bij zijn?
Schrijf je dan in via https://itisalkmaar.nl/women-in-it-2020/ Toegang tot het event is gratis.

Over IT=Alkmaar
IT=Alkmaar is een initiatief van de bedrijven Cyso Group, Triple, Betty Blocks, Nedvice ICT, Herke ICT Group, Cloud2, Create, Snelstart, Xolphin, Health Connected en Bluedesk. Sinds de zomer van 2018 werken deze bedrijven samen met als doel Alkmaar als IT stad op de kaart zetten. Zij laten zien wat voor gave IT bedrijven in Alkmaar gevestigd zijn, bieden een platform, organiseren events en werken samen met opleiders in de regio. Meer informatie over deelnemende partijen en events is te vinden op itisalkmaar.nl.