ALKMAAR - In juni zijn er Europese verkiezingen. In Nederland op 6 juni. Waar gaan deze verkiezingen over? Tijdens deze Dag van Europa-activiteit vertelt Liane Vissers ’t Hof tijdens een lezing met quiz wat het Europees Parlement doet, welke politieke blokken er zijn en hoe Nederlandse politieke partijen zich verhouden tot deze blokken. Wat zijn de grote politieke thema’s in de Europese verkiezingen? Kortom wat betekent je stem? De lezing en quiz zijn gratis bij te wonen op donderdag 16 mei in de bibliotheek in Alkmaar De Mare van 15.00 tot 17.00 uur.


Europa Actueel lezingen

Bibliotheek Kennmerwaard https://www.bibliotheekkennemerwaard.nl/openingstijden en Neios https://neios.nl/europa-actueel/lezingendiscussies/ bieden iedereen die geïnteresseerd is in de wereld waarin hij leeft, de mogelijkheid zichzelf goed te laten informeren over actuele zaken.De Europa lezingen worden verzorgd door Neios (het Netwerk Europese en internationale oriëntatie in onderwijs en samenleving), een netwerk van educatieve dienstverleners. Neios wil kennis en inzichten delen en Europese en internationale ontwikkelingen op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier uitleggen.

Aanmelden

Meer weten over de Europese verkiezingen? Geïnteresseerden zijn van harte welkom op donderdag 16 mei van 15.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek in Alkmaar De Mare, Laan van Straatsburg 2. De toegang is gratis maar aanmelden is gewenst. Dat kan via info@neios.nl.